{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prodavao krivotvorene novčanice

F
1.4.2008. u 20:17
0
0
Prodavao krivotvorene novčanice
0
Prodavao krivotvorene novčanice
Policijska stanica Doboj podnijela je Tužilaštvu BiH izvještaj protiv šest osoba iz naselja Zarječe, u dobojskoj općini, zbog osnova sumnje da su izvršili krivična djela krivotvorenje novca.
Jedna od prijavljeni N.M. je u toku 2007. godine pribavio 60 krivotvorenih novčanica u apoenima od po 50 KM, koje je krajem decembra prodao Ž.B.

Dio otkupljenih novčanica (40 komada) Ž.B. je dao S.B., sa čijim novcem je u prethodnom dogovoru i otkupio sve krivotvorene novčanice, dok je 20 krivotvorenih novčanca dao B.V. na ime kupovine vozila.

Prijavljeni S.B. je u toku decembra 2007. i januara 2008. godine u više ugostiteljskih objekata na području općine Doboj i Derventa stavio u opticaj 22 krivotvorene novčanice stavljajući ih u aparate za igru, dok je 18 novčanica pronađeno i izuzeto prilikom pretresa porodične kuće koju S.B. koristi s porodicom.

Prijavljeni B.V. je u toku decembra 2007. i januara 2008. godine, kupovinom robe u trgovinama na području Doboja i Dervente, stavio u opticaj četiri krivotvorene novčanice, dok je u jednoj trgovini na području Doboja pokušao staviti u opticaj jednu krivotvorenu novčanicu, za koju je kasnije provjerom utvrđeno da je falsifikovana.

Prijavljeni V.V. i N.B. su krajem decembra 2007. kupovinom robe u trgovinama na području Doboja pokušali staviti u opticaj po dvije krivotvorene nočanice, za koje je provjerom utvrđeno da su falsifikovane.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li izaći na oktobarske izbore?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: