{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prodavao krivotvorene novčanice

F
1.4.2008. u 20:17
0
0
Prodavao krivotvorene novčanice
0
Prodavao krivotvorene novčanice
Policijska stanica Doboj podnijela je Tužilaštvu BiH izvještaj protiv šest osoba iz naselja Zarječe, u dobojskoj općini, zbog osnova sumnje da su izvršili krivična djela krivotvorenje novca.
Jedna od prijavljeni N.M. je u toku 2007. godine pribavio 60 krivotvorenih novčanica u apoenima od po 50 KM, koje je krajem decembra prodao Ž.B.

Dio otkupljenih novčanica (40 komada) Ž.B. je dao S.B., sa čijim novcem je u prethodnom dogovoru i otkupio sve krivotvorene novčanice, dok je 20 krivotvorenih novčanca dao B.V. na ime kupovine vozila.

Prijavljeni S.B. je u toku decembra 2007. i januara 2008. godine u više ugostiteljskih objekata na području općine Doboj i Derventa stavio u opticaj 22 krivotvorene novčanice stavljajući ih u aparate za igru, dok je 18 novčanica pronađeno i izuzeto prilikom pretresa porodične kuće koju S.B. koristi s porodicom.

Prijavljeni B.V. je u toku decembra 2007. i januara 2008. godine, kupovinom robe u trgovinama na području Doboja i Dervente, stavio u opticaj četiri krivotvorene novčanice, dok je u jednoj trgovini na području Doboja pokušao staviti u opticaj jednu krivotvorenu novčanicu, za koju je kasnije provjerom utvrđeno da je falsifikovana.

Prijavljeni V.V. i N.B. su krajem decembra 2007. kupovinom robe u trgovinama na području Doboja pokušali staviti u opticaj po dvije krivotvorene nočanice, za koje je provjerom utvrđeno da su falsifikovane.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: