Hapšenje u Zenici
0

Prodavao falsifikovane ulaznice za utakmicu BiH - Španija

FENA
Foto: ZEDA
Foto: ZEDA
Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona saopćilo je jutros da je sinoć slobode lišena jedna osoba koja je u opticaj stavila krivotvorene ulaznice za nogometnu utakmicu reprezentacija Bosne i Hercegovine, koja je odigrana na stadionu Bilino polje.

Protiv ove osobe čiji se identitet ne navodi bit će poduzete zakonske mjere i radnje, dok su krivotvorene ulaznice oduzete zbog daljnjeg postupanja i dokumentovanja.

"U osam slučajeva intervenirali su policijski službenici zbog utvrđenog protivpravnog ponašanja navijača te počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti održavanja sportskih takmičenja u Zeničko-dobojskom kantonu. Naznačeni prekršaji su dokumentirani, osobe lišene slobode i njima su izdati prekršajni nalozi te su poduzete druge zakonom predviđene mjere i radnje“, saopćeno je iz MUP-a ZDK-a.

Prilikom kontrole na ulazima u stadion, policija je utvrdila da su četiri osobe imale zaštitnu mjeru zabrane prisustvovanja sportskom takmičenju, a izrečene su u prekršajnom postupku shodno članu 35. Zakona o sigurnosti održavanja sportskih takmičenja u Zeničko-dobojskom kantonu.

Prije, za vrijeme i nakon odigravanja utakmice, nisu zabilježeni drugi izgredi niti ugrožavanja lične i imovinske sigurnosti navijača i gostiju.