|

VIDEO
/
Problematični profesor iz Stoca priznao dilanje droge

Problematični profesor iz Stoca priznao dilanje droge
0
S
Piše: N. J.
18.1.2011. u 11:09
100
komentara
0

dijeljenja
Problematični profesor iz Stoca priznao dilanje droge Miro Šutalo u elementu
Profesor tjelesnog odgoja u Srednjoj školi u Stocu Miro Šutalo priznao je krivicu za dilanje droge, te će Sud BiH u srijedu razmatrati sporazum koji je postigao s državnim Tužilaštvom.
Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je 24. augusta prošle godine optužnicu u slučaju "Zvonko Perić i drugi", koja Zvonka Perića, Vedrana Falaka, Željka Rebca, Miru Šutala, Dragana Orbovića i Stanka Savića tereti za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašten promet opojnim drogama.

Šutalo je odlučio priznati krivicu kako bi dobio blažu kaznu, a u srijedu će sud dati konačnu riječ o tome.

Miro Šutalo je široj javnosti i izvan Stoca itekako poznat. Popularnost je stekao nakon incidenta s novinarima omladinskog programa Federalne televizije iz aprila 2009. godine. Profesor Šutalo nije tada dopustio snimanje u dvorištu škole, a njegova "lekcija" novinarima tada je šokirala javnost u BiH, jer je njegov monolog bio sve osim govora primjerenog za jednog prosvjetnog radnika. No, "slava" koju je tada stekao brzo je splasnula, uhapšen je zbog prodaje droge u junu prošle godine, zajedno sa ostalim saučesnicima.

Prijavi grešku


Komentari (100)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...