Sjekač iz Novog Pazara
0

Priznao napad: 'Ružno me pogledao u tramvaju!'

Sarajevo-x.com
Privođenje Šećerovića (Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
Privođenje Šećerovića (Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
Sead Šećerović iz Novog Pazara nakon hapšenja je priznao napad na Miltiadesa Bećirbegovića, a kao motiv je naveo da ga je ovaj ružno pogledao u tramvaju, rečeno je na posebnoj press konferenciji MUP-a Kantona Sarajevo. Napad na Ratku Kos za sada nije priznao, iako zbog sličnog načina postoje indicije da je odgovoran i za to, a više detalja biće poznato nakon završene kriminalističke obrade.

Šećerović je iz zatvora u Srbiji izašao 16. avgusta nakon što je odležao dvije i pol godine zbog sličnog napada nožem. Od izlaska iz zatvora do 26. avgusta na području Novog Pazara na sličan način, ubodima nožem u vrat i leđa, napao je još šest osoba nakon čega je pobjegao u Crnu Goru, a potom u BiH.

U Sarajevu je iznajmljivao stan u Ulici Aleja Bosne Srebrene do broja 63. Uhapšen je u kafiću Valentino, a kako su kazali iz MUP-a, nije pružao otpor.

  • Hapšenje je izvedeno brzom akcijom od strane pripadnika Jedinice za podršku MUP-a Kantona Sarajevo, tako da nije imao vremena da pruži bilo kakav otpor - kazao je Mevludin Halilović, načelnik Odjela za opšti kriminal MUP-a KS.

Šećerović je, prema podacima MUP-a KS, u Njemačkoj izveo 17 sličnih napada i tamo je osuđen na šest godina zatvora. Nakon što ga predaju nadležnom tužilaštvu, uz konsultacije sa organima gonjenja Srbije, odlučiće se da li će sva dosadašnja djela za koje ga se sumnjiči biti objedinjena u jedan slučaj, te će se donijeti i navodna odluka o izručenju Srbiji.