Akcija MUP- RS
0

Privedeno više lica u akciji Kasper

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Banjalučka policija u akciji "Kasper" privela je više od 15 lica u vezi sa pomaganjem u bjekstvu Slaviše Ćuluma (26) i Dejana Čajića (24), ali i sa krvavim obračunom iz 23. aprila kada je ubijen Nedeljko Ćulum (19).

Nezavisne novine navode da je, između ostalog, u jučerašnjoj akciji priveden Saša Šakić, brat poznatijeg Siniše Šakića, zvanog Kinez, koji je takođe nalazi u bjekstvu, Siniša Tešanović, osumnjičeni jatak koji je bjeguncima Ćulumu i Čajiću pružio prenoćište nakon krvavog obračuna, i Vladimir Malić (29), bivši pripadnik Centra javne bezbjednosti (CJB) Banjaluka, koji je u proteklih godina počinio niz teških krivičnih djela.

Načelnik CJB-a Banjaluka Darko Ćulum rekao je da su privedeni od ranije poznati policiji po krivičnim djelima, pa će tokom kriminalističke obrade biti utvrđena njihova povezanost sa bjeguncima, ali i obračunom.

Ćulum je potvrdio da je u prvim satima akcije Kasper i pretresa, koji su izvršeni na više lokacija, policija pronašla pištolj, bejzbol palice i druge predmete koji se koriste u izvršenju krivičnih djela.

U oružanom obračunu u banjalučkom naselju Rakovačke Bare 23. aprila ranjeni su Banjalučani Jovan Jošilo (27) i Nedeljko Ćulum (19), koji je kasnije podlegao.

Iste večeri Banjalučanin Sveto Janković (26) u ugostiteljskom objektu Toskana u Banjaluci pucao je iz vatrenog oružja na ekološku inspektorku gradske uprave Tatjanu Nišić koja je s dva komunalna policajca došla u inspekcijsku kontrolu u njegov lokal nakon što su se mještani zgrade ponovo žalili na buku iznad dozvoljenih granica.

Istog dana u centru Banjaluke pretučen je kardiolog Neno Dobrijević, zaposlen u Kliničkom centru Banjaluka.