MUP KS
0

Privedeni zbog proizvodnje i prometa droga

FENA
Službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba droga MUP-a Kantona Sarajevo su 29. jula Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu dostavili službeni izvještaj protiv H.A., rođen 1991. i malodobnih H.E., rođen 1992. i H.E., rođen 1994., svi nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droga i posjedovanje droga i G.A., rođen 1987., nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 239. stav 3. KZFBiH.

Postoje osnovi sumnje da su H.A. i malodobni H.E. i H.E. nabavili određenu količinu marihuane, te sjemenke iste biljne vrste koju su zasadili u porodičnoj kući u naselju Krivoglavci, općina Vogošća. Oni su tu drogu prodavali konzumentima u Sarajevu, među kojima je i G.A. Prilikom pretresa kod G.A. je pronađen i oduzet paketić marihuane. Kod malodobnog H.E. je pronađeno četrnaest paketića marihuane, mobilni telefon i određena količina novca.

Izvršenim pretresom kuće u naselju Krivoglavci su pronađene i oduzete dvije stabljike biljne vrste Canabis sativa, nargila s ostacima marihuane i dva paketića s oko dvadeset sjemenki, ambalaža za prepakivanje i mobilni telefon. H.A., H.E. i H.E. su lišeni slobode i predati nadležnom tužilaštvu.

Nepoznata osoba 30. jula je oko 12.20 sati u ulici Bulevar branilaca Dobrinje, općina Novi Grad Sarajevo, izvršila krivično djelo razbojničke krađe nad radnicom D.M. u frizerskom salonu ZIS.

Nepoznata osoba je uz upotrebu fizičke snage od D.M. otrgnula narukvicu s ruke.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a službenici policije rade na rasvjetljavanju krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Dvije nepoznate osobe su 30. jula oko 15.10 sati u tramvaju na relaciji Tehnička škola-Pofalići, općina Novo Sarajevo, izvršile krivično djelo razbojništva nad djecom I.F. i B.O.

N.N. osobe su uz prijetnju nožem od djece otuđile mobilne telefone i manju sumu novca.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a službenici policije rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Tokom 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se 37 saobraćajnih nezgoda i sve su s materijalnom štetom. Zbog upravljanja vozilom pod djelovanjem alkohola iz saobraćaja je isključeno sedam vozača, 19 zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, dva vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i devet neregistrovanih motornih vozila.