Pucnjava u SA klubu
0

Priveden pomagač u pucnjavi, traga se za Amarom Zulićem

FENA
U ugostiteljskom objektu "SA klub" u ulici Kranjčevićeva bb - općina Centar noćas oko jedan sat došlo je do upotrebe vatrenog oružja. Tom prilikom je A.A., rođen 1987. godine, iz Sarajeva zadobio teške tjelesne povrede opasne po život.

U biltenu MUP-a KS navodi se da su se izvršioci predmetnog krivičnog djela potom udaljili s mjesta događaja.

Pod rukovođenjem tužioca Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, odmah se pristupilo preduzimanju mjera i radnji s ciljem identifikacije izvršilaca tog krivičnog djela.

Tokom dana više osoba je saslušano, a A.M. iz Sarajeva je lišen slobode zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo pomaganja izvršiocu krivičnog djela.

A.M. je poznat organima gonjenja kao višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela.

Preduzetim mjerama i radnjama došlo se u posjed operativnih saznanja koja upućuju da je izvršilac ovog krivičnog djela Amar Zulić zv. "Zula", rođen 1984. godine iz Sarajeva.

Radi se o višestrukom povratniku u vršenju teških krivičnih djela - posjedovanje droga, izazivanje opće opasnosti, razbojništva i teške krađe.

U toku je realizacija planskih aktivnosti na lociranju i hapšenju imenovanog.

"Uprava policije MUP Kantona Sarajevo moli građana za saradnju, na način da sva korisna saznanja o kretanju ili mjestu skrivanja Zulić Amara jave na telefonske brojeve Operativnog centra MUP KS - 122, 206-666, 207-777 ili najbližoj policijskoj upravi", navodi se u saopćenju MUP-a KS.