Crna hronika
0

Priveden H.I. zbog sumnji na tešku krađu

FENA
Službenici policije I PU priveli su jučer u 13.10 sati H.I., rođen 1947. u Sarajevu gdje je i nastanjen, zbog osnova sumnje da je počinio tešku krađu na naročito drzak ili opasan način, saopćeno je iz MUP-a KS.

On je 5. jula na pijaci Ciglane, općina Centar, izvršio navedeno krivično djelo na štetu B.Z. iz Sarajeva.

O tom događaju obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a H.I. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Službenici policije nastavljaju rad na dokumentiranju kriminogenih aktivnosti navedene osobe.

NA OSNOVU POTRAGE CJB ISTOČNO SARAJEVO PRIVEDEN I.A.

Službenici policije IV PU jučer su u 19.45 sati, na osnovu potrage CJB Istočno Sarajevo, priveli I.A., rođen 1978. nastanjen u Sarajevu.

Istog dana u 20.45 sati I.A. je predat na nadležnost pripadnicima CJB Istočno Sarajevo.

PRIVEDEN S.E. ZBOG SUMNJI DA JE NANIO TEŠKU TJELESNU POVREDU

Sužbenici policije II PU priveli su jučer u 21.45 sati S.E., rođen 1977. u Sarajevu gdje je i nastanjen, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo nanošenje teške tjelesne povrede.

On je navedenog dana oko 21.00 sat u ulici Alojza Benca - općina Novo Sarajevo, fizički napao lK.D., rođen 1974. u Austriji nastanjen u Sarajevu, i nanio mu povrede.

Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u KCUS-u, a ljekari su konstatirali teške tjelesne povrede (presijecanje arterije).

O tom događaju obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a S.E. je predat u Odsjek za zadržavnje osoba lišenih slobode MUP-a KS. Službenici policije nastavljaju rad na dokumnetiranju navedenog krivičnog djela.

D.B. TEŠKO POVRIJEĐENA U SAOBRAĆAJNOJ NEZGODI

U ulici Džamijska - općina Novo Sarajevo, jučer oko 10.15 sati dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je nepoznati vozač udario i na kolovoz obario pješaka D.B., rođena 1951. nastanjena u Sarajevu. On se nakon nezgode udaljilo u nepoznatom pravcu.

U toj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede (fraktura trtične kosti), zadobila je D.B.. Ljjekarska pomoć joj je ukazana na Odjeljenju ortopedije KCUS-a.

O tom događaju obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Uviđaj su obavili službenici policije MUP-a KS koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog događaja, identifikaciji i pronalasku nepoznate osobe i vozila.

ZA 24 SATA 33 SAOBRAĆAJNE NEZGODE

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodile su se 33 saobraćajne nezgode od toga 28 s materijalnom štetom. U tim saobraćajnim nezgodama pet osoba je nastradalo od čega dvije teže.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno pet vozača i dva motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole.