|

Pritvoren F.O. iz Zenice zbog proizvodnje i prodaje droge

Pritvoren F.O. iz Zenice zbog proizvodnje i prodaje droge
0
S
Sarajevo-x.com
2.3.2012. u 17:25
1
komentara
0

dijeljenja
Pritvoren F.O. iz Zenice zbog proizvodnje i prodaje droge Foto: Ilustracija
Policijski službenici Policijske uprave I Zenica, po naredbi Općinskog suda u Zenici izvršili su danas pretres kuće i pomoćnih objekata koje u naselju Pehare, koristi F.O., rođen 1976. iz Zenice.
Pretresom, u unutrašnjosti kuće pronađena je značajna količina narkotičkih sredstava: pvc kesa s 34 paketića od alufolije sa sadržajem biljne materije koja asocira na drogu cannabis, brutotežine 53,05 grama, crni neseser u kojem su se nalazila dva paketića od alufolije sa sadržajem biljne materije koja izgledom asocira na cannabis, brutotežine 3,00 grama i šest pvc paketića sa sadržajem praškaste materije koja izgledom asocira na drogu speed, brutotežine 5,50 grama.

Narkotička sredstva pronađena tokom izvršenog pretresa su izuzeta radi potrebnih vještačenja, a F.O. je lišen slobode i zadržan u prostorijama za zadržavanje Policijske uprave I u Zenici, gdje je nad njim zavedena kriminalistička obrada.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, F.O. je tokom dana uz službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet droga predat Tužilaštvu ZDK-a.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...