Crna hronika
1

Pritvor za vozača koji je udario u policijsko vozilo tokom potjere

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Sudija za prethodni postupak Općinskog suda u Zenici odredio je jednomjesečni pritvor 29-godišnjem Š. P. za kojeg se osnovano sumnja da je počinio krivično djelo sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje u sticaju sa krivičnim djelom teške tjelesne povrede.

Iz Općinskog suda u Zenici su saopćili da je u provedenom postupku utvrđeno da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 06. novembra 2013. godine, oko 01:40 sati na putu M-17, petlja Pehare, upravljajući motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, nakon što nije stao sa kada su ga policajci zaustavljali, udario u policijsko vozilo, usljed čega su dva policajca povrijeđena, od kojih jedan teško.

"Prije donošenja odluke o određivanju pritvora sud je utvrdio i da postoje naročite okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi osumnjičeni u slučaju boravka na slobodi mogao ponoviti isto ili slično krivično djelo, te da je predmetna krivična djela izvršio na bezobziran i drzak način i sa teškim posljedicama za oštećenog. Ukoliko bi boravio na slobodi to bi moglo rezultirati stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda i mira", stoji u saopćenju Općinskog suda u Zenici.