|

Pritvor za dvije žene koje su poticale na seksualne usluge u Srebreniku i Tuzli

Pritvor za dvije žene koje su poticale na seksualne usluge u Srebreniku i Tuzli
24
A. D.
1.11.2019. u 13:08
42
komentara
24

dijeljenja
Pritvor za dvije žene koje su poticale na seksualne usluge u Srebreniku i Tuzli (Ilustracija) (Foto: Klix.ba)
Općinski sud u Srebreniku prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Senadu Todorović (53), nastanjenu na području Srebrenika, i Adisu Dropić Đorđević (34) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da su počinile krivično djelo navođenja na prostituciju.
Kako je saopćeno iz Tužilaštva TK, postoji osnovana sumnja da je Todorović u periodu od 2017. do kraja oktobra 2019. godine navodila i poticala veći broj ženskih osoba da gostima njenog ugostiteljskog objekta na području Srebrenika pružaju seksualne usluge za novac, u sobama u objektu ili na nekim drugim lokacijama. Pri tome je dio novca uzimala za sebe a dio su zadržavale djevojke ili je također od gostiju ovih objekata direktno dobijala određene novčane iznose ili poklone za ove usluge.

Adisa Dropić Đorđević je osumnjičena da je u periodu od juna do kraja oktobra 2019. godine u Srebreniku i Tuzli vodila određene djevojke u ugostiteljski objekat kod Todorović, koja ih je navodila da pružaju seksualne usluge gostima, te je također i sama navodila određeni broj djevojaka da jednom muškarcu na različitim lokacijama pružaju seksualne usluge i od njega i djevojaka uzimala određene novčane iznose za ove usluge.

Pripadnici Sektora kriminalističke policije su po nalogu Tužilaštva i naredbi Općinskog suda Srebrenik izvršili pretrese ugostiteljskog objekta u vlasništvu Todorović, kao i na drugim lokacijama koje su koristile osumnjičene, nakon čega su lišene slobode, obavljena je kriminalistička obrada, te su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predate u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene.
Prijavi grešku


Komentari (42)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...