Crna hronika
0

Pritvor za bivšeg policajca koji je opljačkao Poštu u Banjoj Luci

FENA
Tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka predložio je danas pritvor za pljačkaša Pošte, bivšeg policajca Vladimira Malića (1981.).

On je osumnjičen da je, zajedno s dvije nepoznate osobe, 10. novembra 2009. godine, oko 7:40 sati, u banjalučkom naselju Vrbanja, iz objekta Pošte, uz prijetnju upotrebe oružja, ukrao novac namijenjen za isplatu penzija u iznosu od 74.050 konvertibilnih maraka.

Malić je osumnjičen da je počinio krivično djelo razbojništvo i krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanjem mjere pritvora zbog postojanja bojazni da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i iz razloga jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela, i što bi puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

O prijedlogu za određivanjem mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banja Luci. Malić je prije nekoliko godina zbog teške povrede dužnosti suspendovan i otpušten s posla u CJB Banja Luka.

Osim pljačke Pošte u Vrbanji u 2009. godini, bio je osumnjičen za pucnjavu u bivšem lokalu "Dal Kapo”, kao i da se ispred jedne pekare u Banjoj Luke sukobio s grupom mladića te osiguranjem pekare.