Crna hronika
0

Pritvor Suadu Efendiću zbog pokušaja ubistva rođaka

SRNA
Kantonalni sud Tuzla
Kantonalni sud Tuzla
Kantonalni sud Tuzla odredio je jednomjesečni pritvor Suadu Efendiću (49) zbog pokušaja ubistva rođaka Jasmina Efendića u mjestu Seona, opština Banovići.

"Kantonalni sud Tuzla prihvatio je prijedlog tužioca Kantonalnog tužilaštva i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Suada Efendića, s područja opštine Banovići, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj ubistva", saopšteno je iz kantonalnog Tužilaštva.

U saopštenju se navodi da postoji osnovana sumnja da je Suad Efendić 7. aprila, u ranim večernjim časovima, ispred porodični kuće u mjestu Seona imao verbalni, a zatim i fizički sukob sa bližim rođacima, kada ga je jedan od njih pesnicom udario u glavu.

"Nakon toga osumnjičeni je ušao u kuću, uzeo nož i Jasminu Efendiću zadao udarac u grudni koš, nanijevši mu teške povrede nakon kojih je hospitalizovan u Univerzitetsko-kliničkom centru u Tuzli", ističe se u saopštenju.

Pripadnici Policijske uprave Banovići osumnjičenog su uhapsili isto veče i izvršili kriminalističku obradu, a Tužilaštvu je dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Postupajući tužilac donio je naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog u prostorijama Tužilaštva. Istraga je u toku.