Kantonalni sud u Tuzli
1

Pritvor Margareti Hadžić zbog dilanja i ranjavanja policajaca

Piše: D. Brkić
Margareta Hadžić (49), zvana Marga iz Tuzle, narednih mjesec dana provešče u istražnom pritvoru nakon što je Kantonalni sud u Tuzli prihvatio prijedlog o određivanju pritvora tužioca Ive Iveljića. Hadžićeva je jučer na nosilima donijeta na saslušanje u Kantonalno tužilaštvo TK, a saznajemo kako je iznijela svoju odbranu.

Podsjetimo ona je u četvrtak oko 4:40 sati u prigradskom naselju Brđani pucajući iz pištolja teže ranila policajca Draženka Vujanovića i pripadnika Jedinice za podršku Mladena Divkovića. Uslijedio je odgovor Jedinice za podršku u kojem je ranjena Margareta Hadžić, a saopšteno je kako su joj otkinuta dva prsta.

Policajci su došli da pretresu njenu kuću, ali je u njih Hadžićeva ispalila devet metaka od kojih su četiri pogodila policajce. Nakon hapšenja Hadžićeve u Živinicama je uhapšena Ružica Babić i njen partner Almir Hamza, a suspendovan je i policijski inspektor Ćazim Mešić, koji se sumnjiči da je sarađivao sa Hadžićevom i njenim dilerima. Prijetnja suspenzijom stoji i za Rusmira Muftića, koji se također dovodi u vezu sa Hadžićevom, koja je dugi niz godina poznata organima gonjenja zbog svojih kriminalnih radnji.

Očito je kako je MUP TK krenuo u odlučnu akciju razbijanja kriminalnih grupa, a u sedam mjeseci službenici MUP-a TK su zaplijenili 17 kilograma narkotika. U prethodnih sedam godina zaplijenjeno je tek 15 kilograma narkotika.