Crna hronika
74

Pripadnici SIPA-e pronašli više od 80 registarskih tablica ukradenih vozila

Klix.ba
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u koordiniranoj akciji sa pripadnicima MUP-a Republike Srpske i MUP-a Kantona Sarajevo, započeli su 8. jula 2014. godine aktivnosti na dokumentiranju krivičnog djela organizirani kriminal u vezi sa autokriminalom na području Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz SIPA-e.

"U okviru ovih aktivnosti do sada su slobode lišene četiri osobe, a u pretresima i pregledima pronađeno je više od 60 isječenih vozila visoke klase najnovije proizvodnje, te tri čitava vozila, za koje postoji sumnja da su ih u prethodnom periodu ukrali pripadnici organizirane kriminalne grupe", navodi se u saopštenju.

U nastavku akcije pripadnici SIPA-e su prilikom pregleda terena na širem području Sokoca pronašli više od 80 domaćih i stranih registarskih tablica putničkih motornih vozila. Pod nadzorom Tužilaštva BiH izvršen je uviđaj.

"Operativnim radom pripadnici SIPA-e utvrdili su vlasnike 42 vozila čije tablice su pronađene, a koja su ukradena u prethodnom periodu, kao i vlasnike devet vozila sa kojih su ukradene samo tablice, dok provjere za ostatak pronađenih tablica i dalje traju", dodaje se u saopštenju.