Na brdu Butorovica
10

Pripadnici GSS-a pronašli beživotno tijelo tokom vježbe kod Ljubuškog

G. Š.
Pripadnici GSS-a pronašli su beživotno tijelo tokom vježbe na brdu Butorovica, nakon čega su obavijestili policiju u Ljubuškom te uz nalog tužilaštva ZHK izvršili evakuaciju tijela, potvrđeno je za Klix.ba.

Kako nam je kazala dežurna tužiteljica Zapadnohercegovačkog kantona tijelo za sada neidentifikovane osobe pronašli pripadnici GSS-a tokom redovne vježbe na nepristupačnom terenu.

Oni su obavijestili PU Ljubuški, a nakon završetka potrebnih procedura u evakuaciji tijela je učestvovalo je 14 pripadnika GSS Ljubuški i GSS Vitez.

Foto: GSSuBiH
Foto: GSSuBiH

"Pripadnici PU Ljubuški su po ovlaštenju dežurnog tužioca izašli na mjesto događaja i obavili uviđaj. Izuzeti su predmeti koji su se tu našli, a tijelo je prevezeno u Gradsku mrtvačnici i nad njim će se sutra izvršiti obdukcija", kazala je dežurna tužiteljica za Klix.ba.

Ističe da je tijelo u fazi raspadanja, te da pronađeni predmeti među kojima nema dokumenata, ne upućuju na identitet pronađene osobe.

"Izuzet će se DNK, te provesti sva potrebna vještačenja kako bi se utvrdio identitet", kazala je tužiteljica ZHK za naš portal, te naglasila da će se u predmetu nastaviti poduzimati sve potrebne istražne radnje u cilju utvrđivanja identiteta nepoznate osobe, kao i uzroka smrt.

Više detalja o slučaju i okolnostima pod kojim se dogodio bit će poznato nakon što se povedu sve zakonom predviđene radnje koje se provode po nalogu Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona.