{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prijetnje smrću novinaru Slobodanu Vaskoviću

S
16.3.2009. u 20:04
0
37
Prijetnje smrću novinaru Slobodanu Vaskoviću
0
Prijetnje smrću novinaru Slobodanu Vaskoviću
Novinaru Slobodanu Vaskoviću i još nekolicini aktivista nevladinih organizacija upućene su prijetnje smrću. Razlog je iznošenje u javnost informacija o kriminalnim radnjama lokalne vlasti u Trebinju.
Kako izvještava Federalna televizija, urednik banjalučkoga magazina Stav i novinar političkog magazina 60 minuta Slobodan Vasković jutros je dobio anonimno pismo iz Trebinja, u kojem su mu upućene otvorene prijetnje smrću. Vasković kaže da su prijetnje njemu, kao i direktoru magazina Stav Dragomiru Babiću, ali i Nikoli Sekuloviću, predsjedniku Pokreta za Trebinje, te akvisti nevladinih organizacija Blaži Stevoviću, upućene zato što su u Stavu, kao i političkom magazinu 60 minuta iznijeli niz informacija o kriminalnim radnjama lokalne vlasti u Trebinju. Vasković je prijetnje prijavio banjalučkoj policiji, koja je najavila da će biti provedena istraga u ovome slučaju u saradnji s trebinjskom.

Anonimno pismo potpisuju srpski osvetnici. Ono je, prema poštanskom žigu, poslano iz Trebinja. U njemu se Vaskoviću i Babiću prijeti smrću, odnosno likvidacijom. Vaskoviću, za udruživanje i saradnju s onima koji su nas mučili ima da ti leti glava - samo je jedna od brojnih prijetnji upućenih Slobodanu Vaskoviću, dok se Dragomiru Babiću poručuje da ga treba što prije likividirati. Razlog za prijeteće pismo Vasković i Babić vide u tome što su objavili niz informacija o kriminalnim radnjama u Trebinju i lošoj situaciji koja vlada u ovom gradu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: