Zenica
0

Prijetnje aktiviranjem ručne bombe

FENA
Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) saopćilo je da je u intervenciji službenika PU I Zenica u srijedu, 7. januara, oko 19.30 sati slobode lišen S.B. iz Zenice.

Akcija policije uslijedila je nakon što je od građana u 18,50 sati stigao poziv da je u kampu "Babino polje", u mjestu Banlozi došlo do narušavanja javnog reda i mira od osobe S.B. koji je, nakon što je izvadio osigurač iz ručne bombe, upućivalo prijetnje da će istu aktivirati.

Patrola policije u baraci broj 7, u kojoj živi porodica S.B., zatekla je ovu osobu, dok su njegova supruga i djeca bili ispred barake, kao i mještani naselja. Lice je u ruci držalo ručnu bombu s izvađenim osiguračem i upućivalo je prijetnje policijskim službenicima da će istu aktivirati. Formirana je bezbjedonosna linija i osobi je policija izdala naredbu da vrati osigurač u bombu i da istu odloži na vozilo koje se nalazilo parkirano u neposrednoj blizini navedenog objekta. Nakon dužeg ubjeđivanja i pregovoranja S.B. je postupio po naredbi policije koja ga je privela u prostorije PU I Zenica, gdje je zadržan radi dalje kriminalističke obrade, saopćeno je danas iz MUP-a ZDK-a.