Crna hronika
0

Prijetnja vatrenim oružjem

FENA
H.S. iz Sarajeva 20. augusta ove godine, oko 22.40 sati, obavijestio je II PU da je u ulici Trg heroja, općina Novo Sarajevo, od strane NN osoba, nad njim i njegovim prijateljima Dž.E. i F.Z. iz Sarajeva, izvršeno krivično djelo nasilničkog ponašanja. NN osoba mu je uputila prijetnje pištoljem, a zatim se udaljila u pravcu kafića “Fortuna”.

Izlaskom na lice mjesta, službenici policije su pronašli i legitimisali K.E., rođenog 1971. u Pljevljima, državljanin Srbije, a izvršenim pregledom kod njega nije pronađeno oružje. Vizuelnim pregledom u toaletu navedenog ugostiteljskog objekta, pronađen je pištolj marke “CZ”, cal. 7,65 mm, za koji je K.E. izjavio da je njegovo vlasništvo, te da za isti ne posjeduje odobrenje nadležnog organa.

K.E., je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 362. KZ F BiH (nasilničko ponašanje) i posjedovanje oružja bez odobrenja. O prednjem je obaviješten tužilac Knatonalnog tužilaštva u Sarajevu, a K.E. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Službenici policije nastavljaju rad na dokumentiranju opisanog krivičnog djela.