Crna hronika
0

Prijedorčanin u improvizovanoj laboratoriji u kući proizvodio skank

FENA
Policija u Prijedoru pronašla je u jednoj kući u naselju Trnopolje improvizovanu laboratoriju za proizvodnju droge skank.

Tokom pretresa kuće i pratećih objekata koje koristi A.R. pronađeno je i oružje.

Policija je oduzela “karabin” marke CZ, “karabin” model "98", automatsku pušku "M-70", s pripadajućim okvirom, tri komada metaka 7,9 mm, pet komada metaka 12 mm, mobilni telefon s karticom, sjemenke zelene boje koje svojim izgledom asociraju na sjemenke marihuane, ukupne brutomase 99 grama, usitnjenu zelenu biljnu materija koja asocira na marihuanu, foliju od cigareta sa sadržajem praha bijele boje koji asocira na kokain.

Također, otkrili su i oduzeli 10 komada elektroadaptera TP-600W,11 komada sjenila za lampe s električnim kablovima, zatim električne kablove spojene s kutijom za osigurače, ventilator Blauberg, foliju za apsorbovanje vlage UHU pakovanje od 1.000 grama, digitalni termometar, hemijsko sredstvo protiv insekata, hemijski aditiv-vitamin za biljke Supervit, šest komada halogenih lampi Grolux 600 W,12 komada keramičkih grla s osam aluminijskih nosača, pet komada vremenskih prekidača za električnu energiju, tri komada ventilacionog crijeva različitog promjera, te više komada elektičnih provodnika.

Navedeni predmeti služe u improvizovanoj laboratoriji za proizvodnju droge skank.

Iz CJB Banja Luka je saopćeno da je A.R. lišen slobode i nad njim je izvršena kriminalistička obrada zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droga i neovlaštena proizvodnja i promet oružja, za šta će po kompletiranju i dokumentovanju predmeta biti dostavljen izvještaj nadležnom tužilaštvu.