Detalji tragedije
125

FOTO / Prijedor: Za volanom Golfa bio nastradali maloljetnik

Klix.ba
U stravičnoj saobraćajnoj nesreći, koja se rano jutros dogodila u Omarskoj kod Prijedora, poginuli su maloljetni Ivan Sekulić (17) iz Omarske i Dajana Gruban (18) iz prijedorskog naselja Lomovita, a teško je povrijeđen Božidar Predojević iz Gradine.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Portalu Klix.ba je potvrđeno da Predojević, koji je smješten u prijedorsku bolnicu, ima povredu glave i šake, ali da je njegovo trenutno stanje stabilno te da on nije životno ugrožen.

Dvoje mladih, koji su se kako saznajemo vraćali s koncerta, poginuli su na mjestu nesreće i medicinske ekipe mogle su samo konstatovati njihovu smrt.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
U Centru javne bezbjednosti Banja Luka nam je potvrđeno da se tragedija dogodila oko pola sata iza ponoći, kada je automobil Golf 5 izletio sa ceste i udario u kuću Borislava Stojnića u Omarskoj.

"Tačan uzrok nesreće bit će poznat nakon vještačenja, ali je sasvim sigurno da se i u ovom slučaju radilo o neprilagođenoj brzini", kratko su poručili u policiji dodajući da je automobil nakon uviđaja prevezen u Banju Luku.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Šokirani mještani Omarske jutros su ispričali da je za volanom automobila bio nastradali Sekulić, ali u policiji nam ovu informaciju nisu mogli potvrditi.

Automobil je nakon izlijetanja s ceste udario u kuću Borislava Stojnića i potpuno uništio dnevnu sobu. Na svu sreću, u tom trenutku u dnevnom boravku nije bilo nikoga, pa je izbjegnuta još veća tragedija.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba