Izletjeli sa ceste
0

Prijedor: U stravičnoj nesreći poginuli dva muškarca i djevojka

Piše: D. T.
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Tri osobe su poginule u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se jutros, oko četiri sata, dogodila u prijedorskom mjestu Lomovita, na magistralnom putu Prijedor – Banja Luka, saznaje portal Klix.ba.

Prema nezvaničnim informacijama, stradala su dva mladića i djevojka, dok se ljekari u Univerzitetsko-kliničkom centru Banja Luka bore za život djevojke koja je priključena na aparate za disanje.

Na mjestu događaja preminuo je Dejan Šušnjar /29/ iz Nove Omarske kod Prijedora, a identitet drugog preminulog muškarca za sada nije poznat. U toku transporta do bolnice preminula je Bojana Dragić /20/ iz Nove Orlovače kod Prijedora, a teško je povrijeđena M. V. /17/ iz istog mjesta.

“U Prijemnu hiruršku ambulantu dovezena je djevojka, bez znakova života, koja je preminula u toku transporta. Drugoj djevojci konstatovane su višestruke teške tjelesne povrede, koje uključuju lom karlice, noge, kontuziju pluća i povredu glave. Pacijentica je životno ugrožena, te je priključena na aparate za vjestačko disanje i sve dalje prognoze su neizvjesne”, rekli su u UKC Banja Luka.

U policiji su nam rekli kako se uzrok nesreće, a prema nezvaničnim informacijama tragedija se dogodila kada je automobil BMW izletio sa glavne ceste.