Crna hronika
0

Prijedor: Tri osobe poginule, sedmogodišnjak teško povrijeđen

FENA
Tri osobe su poginule, a jedno dijete je zadobilo teške tjelesne povrede u saobraćanoj nesreći koja se dogodila sinoć na magistralnom putu Prijedor- Bosanski Novi/Novi Grad, u mjestu Brezičani.

U ovoj teškoj saobraćajnoj nesreći, do koje je došlo oko 18,00 sati, učestvovali su teretno vozilo ''VW transporter'' kojim je upravljao B.I. (1969.) iz Prijedora, i putnički automobil ''kia'' kojim je upravljao Simo Makivić (1951.) iz Bosanskog Novog.

Smrtno su stradali vozač vozila ''kia'' Simo Makivić, saputnici u istom vozilu Neđeljko Rastović (1947.) i Milja Makivić (1952.) svi iz Novog, dok je teške tjelesne povrede zadobio saputnik, dijete, D.K. (2001.) iz Prijedora, saopćila je danas banjalučka policija.

Uviđaj su izvršili radnici Policijske stanice za sigurnost saobraćaja Prijedor i dežurni tužilac, koji su konstatatiralii da se saobraćajna nesreća dogodila u trenutku kada je teretno vozilo, krećući se iz pravca Bosanskog Novog prema Prijedoru, iz nepoznatih razloga prešlo u saobraćajnu traku namjenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera i ostarilo kontakt sa putničkim vozilom.