Prijedor: Nađena minobacačka granata u blizini bioskopa

S
SRNA
29.2.2012. u 11:31
0
4
Prijedor: Nađena minobacačka granata u blizini bioskopa
0
Prijedor: Nađena minobacačka granata u blizini bioskopa Foto: SRNA
Deminerski tim Republičke uprave civilne zaštite, na poziv Opštinskog odsjeka za civilnu zaštitu, danas je u Prijedoru iz zemlje u blizini bioskopa "Kozara" izvadio eksplozivnu napravu koju su prije dva dana otkrili radnici preduzeća "Unijat".
Stručni saradnik Odsjeka za civilnu zaštitu Draško Đenadija potvrdio je da je riječ o minobacačkoj granati od 82 milimetara porijeklom iz Drugog svjetskog rata, koja je oštećena.

"Dobro je što su radnici na vrijeme reagovali i pozvali policiju jer je moglo biti i težih posljedica da su nastavili sa kopanjem", rekao je Đenadija i objasnio da, iako je granata bila je u zemlji šezdesetak godina, ona i dalje predstavlja opasnost.

Pošto se granata nalazila na desetak metara od glavne gradske ulice, deaktiviranje se nije moralo raditi na mjestu događaja, pa je granata premještena na bezbjednu lokaciju gdje je uništena.

Radnici građevinske firme "Unijat" koji kopaju na terenu iza bioskopa " Kozara" radi zamjene vodovodne cijevi, prekinuli su posao kada su alatom udarili u metalni predmet za koji su posumljali da je eksplozivna naprava.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: