Neozbiljnost građana
1

Prijedor: Maloljetnik, njegov prijatelj i otac kažnjeni zbog fotografisanja tokom policijskog sata

Dž. P.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Petnaest osoba s područja Prijedora su sankcionisane zbog nepoštivanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske, odnosno policijskog sata.

Dvojica mladića, od kojih je jedan maloljetnik, fotografisali su se u vrijeme zabrane kretanja, a potom su objavili fotografiju. Oni su kažnjeni, kao i otac maloljetnika.

"Oni su u vrijeme zabrane kretanja, izvršili fotografisanje prilikom boravka na javnom mjestu nakon čega su putem korisničkog profila društvene mreže objavili fotografiju s naznačenim vremenom 23:41 sati, kao i komentar neprimjerenog sadržaja. Na ovaj način osoba inicijala N.V. i jedna maloljetna osoba počinili su prekršaj iz člana 22. Zakona o javnom redu i miru, dok je osoba inicijala M.R. zbog propuštanja obavezne brige o maloljetniku počinila prekršaj iz člana 27. Zakona o javnom redu i miru", pojašnjeno nam je iz Policijske uprave Prijedor.

Policijska uprava Prijedor apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa SARS-CoV-2 i COVID-19 bolesti na teritoriji Republike Srpske.