Crna hronika
10

Prijedor: Lažnom uplatnicom kupio radnu mašinu vrijednu 24.000 KM

SRNA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Osoba čiji su inicijali B.H. (38) iz Sarajeva osumnjičena je da je lažnom uplatnicom kupila radnu mašinu vrijednu 24.000 KM, saopšteno je danas iz Centra javne bezbjednosti (CJB) Prijedor.

Osumnjičeni se u decembru prošle godine oštećenom M.D. predstavio kao kupac radne mašine i kao ovlašteno lice privatne firme iz Sarajeva, s namjerom da za sebe pribavi protivpravnu imovinsku korist.

Kao dokaz da je izvršio plaćanje, oštećenom je predao uplatnicu na iznos od 24.000 KM sa prijemnim pečatom banke, sa naznakom primljeno, a koja je bila ovjerena pečatom privatne firme iz Sarajeva i njegovim potpisom kao odgovornog lica te firme.

"Osumnjičeni nije bio ovlašćeno lice za raspolaganje novčanim sredstvima firme niti je predmetna uplatnica bila ispravno popunjena, a na žiro-računu firme nije bilo dovoljno sredstava za prenos, zbog čega plaćanje nije ni izvršeno", dodaje se u saopštenju.

Osim inicijala, u saopštenju CJB Prijedor ne navodi se više informacija o oštećenom.

CJB Prijedor je Okružnom tužilaštvu Banja Luka podnio izvještaj protiv B.H. o počinjenim krivičnim djelima falsifikovanja isprave i prevare.