Kantonalno tužilaštvo
0

Prijedlog za određivanje pritvora Kajeviću i Kačaporu

FENA
Kantonalno tužilaštvo Sarajevo je, shodno zakonskim ovlaštenjima, podnijelo prijedlog za određivanje mjere pritvora protiv Fikreta Kajevića i Bahrije Kačapora, koji se nalaze u bjekstvu, a zbog postojanja osnovane sumnje da su 16. novembra 2008. godine "trojci" koja je sudjelovala u pucnjavi u ugostiteljskom objektu "Inkognito" omogućili da sigurno i neometano napuste mjesto događaja.

Naime, Kajević i Kačapor osumnjičeni su za pomaganje Mersedu Hadžiću, Elvisu Hodžiću i Osmanu Vantiću nakon što su ova trojica iz vatrenog oružja, a u namjeri da liše života Fatmira Mujaja u njega ispalili više hitaca u predjelu stomaka i grudi, čime bi počinili krivično djelo ubistva u pokušaju.

Konkretno, Kajević i Kačapor su osumnjičeni za krivično djelo pomoć počinitelju nakon počinjenog krivičnog djela iz člana 346 stav 2. KZ F BiH.

Istovremeno, Tužilaštvo je uputilo prijedlog nadležnom Sudu za raspisivanje međunarodne potjernice za Fikretom Kajevićem i Bahrijom Kačaporom, s obzirom na to da su oni zasada nedostupni organima gonjenja, saopćeno je danas iz ureda glavnog tužoca Kantonalnog tužilaštva.