Doboj
0

Prijavljeni zbog napada na policajce

FENA
Dobojska policija podnijela je dva izvještaja protiv triju osoba zbog napada na službene osobe prilikom obavljanja dužnosti.

Patrola policije Policijske stanice 1 Doboj je lišila slobode M.S. (1983.) iz Brankovića, općina Žepče, u Federaciji BiH, zbog ometanja policajaca prilikom uspostavljanja javnog reda i mira u ugostiteljskom objektu ''Kazablanka'' u Doboju.

Kako je saopćeno, M.S. je u vidno pijanom stanju narušio javni red i mir vikom, galamom i prijetnjama da će uništiti inventar objekta. Nakon izdate naredbe policije da prestane s narušavanjem javnog reda i mira, M.S. je nastavio s vikom i galamom upućujući verbalne prijetnje policajcima, nakon čega je lišen slobode.

Prilikom izlaska iz službenog vozila M.S. je fizički napao policajca, pokušavajući da mu šakom zada udarac u predjelu prsa, nakon čega je uz upotrebu sredstva sile uveden u službene prostorije.

U toku je kriminalistička obrada nad uhapšenim, a zatim će Okružnom tužilaštvu Doboj biti podnesen izvještaj o izvršenom krivičnom djelu napad na službenu osobu prilikom vršenja službene dužnosti, a Osnovnom sudu Doboj bit će podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog narušavanja javnog reda i mira vikom i galamom i ometanja državnog organa u vršenju javnih funkcija.

Također, Policijska stanica Doboj 2 je 9.septembra Okružnom tužilaštvu Doboj podnijela izvještaj o izvršenom krivičnom djelu protiv S.S. (1989.) i I.K. (1989.), oba iz Doboja, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo napad na službenu osobu prilikom vršenja službene dužnosti.

Na skupu povodom osveštenja pravoslavne crkve u Gavrićima, općina Doboj, 6.septembra navedene osobe su u vidno pijanom stanju narušile javni red i mir vikom, galamom i vrijeđanjem.

Oglušivši se o naredbu policije da prestane s narušavanjem javnog reda i mira, S.S. je fizički napao na policajca, udarivši ga šakama u predjelu grudi, nakon čega je savladan. I.K. je iznenada prišao S.S. ugrizavši ga za uho, prijeteći da će policajca optužiti za nanesenu povredu, nakon čega su oba počela sa samopovređivanjem, ujedno nastojeći zadati udarac policajcu.

Obojica su zatim lišena slobode, prilikom čega im je alkotestiranjem utvrđeno veće prisustvo alkohola u krvi, nakon čega su odvezeni u Dom zdravlja na pregled radi utvrđivanja nastalih povreda.