CJB Doboj
0

Prijavljena dva slučaja u kojima su pijani očevi maltretirali sinove

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Na području Centra javne bezbjednosti Doboj jučer su prijavljena dva slučaja nasilja u porodici, u kojima su očevi fizički napali sinove.

U mjestu Kotorsko, S.I. je, došavši kući u alkoholiziranom stanju, uhvatio za vrat svog šesnaestogodišnjeg sina i udario ga šakom u predjelu glave.

Dolaskom na lice mjesta, policijski službenici su pružili asistenciju medicinskoj ekipi Doma zdravlja Doboj, te je S.I. prevezen na Odjeljenje neuropsihijatrije dobojske bolnice, radi liječenja.

O navedenom događaju upoznat je Centar za socijalni rad Doboj.

Po dokumentovanju predmeta, protiv S.I. će Okružnom tužilaštvu Doboj biti proslijeđen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.

Drugi slučaj dogodio se u mjestu Blaževac, u općini Pelagićevo, kada je N.C., također u alkoholiziranom stanju maltretirao svoje sinove, od kojih je jedan četrnaestogodišnjak, kojima je pretio upotrebom puške i noža.

Svađi je prethodio verbalni i fizički sukob s punoljetnim sinom.

Po dolasku patrole policije N.C. je predao vojničku pušku M-48 i četiri metka.

I o ovom događu upoznat je Centar za socijalni rad Doboj.

Protiv N.C. će Okružnom tužilaštvu Doboj biti proslijeđen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, saopćeno je danas iz CJB Doboj.