Crna hronika
543

Prijavljen nestanak dvoje učenika iz Sarajeva

Piše: N. J.
Sarajevskoj policiji je u ponedjeljak navečer prijavljen nestanak dvoje učenika Elektrotehničke škole u Sarajevu, jedne 17-godišnje učenice i Davida Paradžika, čiji roditelji već tri dana nemaju pouzdanih informacija o njima.
Davidova majka, Zorka Paradžik, za Klix.ba je ispričala kako je njen sin rano ujutro u ponedjeljak izašao iz kuće, što je, kaže, neuobičajeno za njega jer je druga smjena u školi.

"Odmah sam ga pozvala telefonom te mi je javio da je otišao sa drugaricom iz razreda da vježbaju u BBI centru. Bilo mi je to sumnjivo pa sam tražila da mi se i ona javi na telefon. Nešto poslije, i ona mi je isto to potvrdila. Kako se navečer nije vratio kući i više se nismo čuli, odmah sam o svemu obavijestila policiju", kazala je Zorka.

U školi najavljena tuča

Nestanak 17-godišnje učenice policiji je u utorak prijavio njen otac. I Zorka i otac djevojke su dobili informacije da je u školi bila najavljena tuča u ponedjeljak, odnosno da je spomenutoj učenici i Davidu prijećeno.

"Kako smo čuli, i u petak je bila neka tuča, ali ta djevojka i David nisu učestvovali u tome. Od Davidovog druga sam saznala kako mu je David rekao da ima plan kako da izbjegne tuču u ponedjeljak, jer su im prijetili. Zato su vjerovatno i otišli", kazala je Zorka.

Roditelji dvoje učenika ističu kako su oni ponijeli planinarsku opremu, budući da su članovi planinarskog društva, vreće za spavanje i šator. Zabrinuti su, jer nemaju nikakvih informacija o njima, te što ni u policiji zasad nemaju nikakvih saznanja.

"Oni su odmah izbacili kartice iz telefona, da ih ne bi policija mogla locirati. Oni sve to znaju. Ne znam kako mogu biti u šatoru po ovakvom lošem vremenu", dodaje Zorka.

Dvoje učenika su možda u Brezi?

Roditelji imaju informacije da bi 17-godišnjakinja i David mogli biti na području Breze, a u policiji su im rekli da su sve njihove područne uprave obaviještene o nestanku.

"Zabrinuti smo i nadamo se da će ovo što prije biti riješeno na najbolji način. Molimo sve građane ukoliko imaju bilo kakve informacije o Davidu i toj djevojci, da se obrate na broj telefona 063-991-593", poručila je Davidova majka.