{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prijave protiv trojice Sarajlija zbog nereda u Širokom

S
28.10.2009. u 15:25
0
0
Prijave protiv trojice Sarajlija zbog nereda u Širokom
0
Prijave protiv trojice Sarajlija zbog nereda u Širokom
Foto: Arhiv
U sklopu nastavka istrage o događaju koji se desio 4. oktobra 2009. u Širokom Brijegu policijski službenici Federalne uprave policije podnijeli su Kantonalnom tužilaštvu Široki Brijeg prijave protiv tri lica i to: Z. H (1990), F. Dž. (1989) i Z. G. (1986) svi rođeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili više krivičnih djela.
Postoji osnov sumnje da je Z. H. metalnom stolicom napao ovlašteno službeno lice dok je isto obavljalo poslove osiguranja, te metalnom šipkom oštetio dva policijska vozila, čime je počinio krivična djela "Napad na službeno lice u vršenju poslova sigurnosti" iz člana 359. i "Oštećenje tuđe stvari" iz člana 293. KZ FBiH.

Osnovano se sumnja da je F. Dž. pomenutog dana, također, učestvovao u neredima koji su se desili u Širokom Brijegu te da je svojim aktivnostima počinio krivično djelo "Učestvovanje u grupi ljudi koja spriječi službeno lice u vršenju službene radnje" iz člana 360. KZ FBiH.

Također, postoji osnov sumnje da je Z. G. 04. 10. 2009. godine učestvovao u neredima u Širokom Brijegu tukući se drvenim štapom, te na taj način počinio krivično djelo "Učestvovanje u tuči" iz člana 174. KZ FBiH.

Od imenovanih lica su uzeti iskazi, a svi predmeti su uz Službeni izvještaj predati nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje.

Inače, do sada je, zajedno s navedenim, nadležnom tužilaštvu prijavljeno ukupno 14 identifikovanih lica (MUP ZHK - 6 i FUP – 8), saopštili su iz Federalne uprave policije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: