{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prijave protiv službenika Ministarstva pravde FBiH

S
26.6.2013. u 18:11
0
14
Prijave protiv službenika Ministarstva pravde FBiH
0
Prijave protiv službenika Ministarstva pravde FBiH
Zgrada Ministarstva pravde FBiH
Federalna policija podnijela je izvještaj protiv službenika Ministarstva pravde FBiH čiji su inicijali Z.M. i A.J. zbog sumnje da su zloupotrijebili položaj prilikom raspisivanja tendera za nabavku sistema za elektronski nadzor osuđenika i tako oštetili budžet Federacije za 683.163 KM.
Izvještaj je podnesen Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu nakon što je utvrđeno da postoje osnove sumnje da je lice Z.M. iz Mostara, kao odgovorna osoba u Ministarstvu pravde, prekoračilo granice službenog položaja tako što je potpisalo Odluku o dodjeli ugovora suprotno odredbama Zakona o javnim nabavkama BiH, saopšteno je iz Federalne uprave policije.

Osoba čiji su inicijali A.J. iz Sarajeva osumnjičena je da je u svojstvu odgovorne osobe zloupotrijebila službeni položaj, jer je propustila da izvrši kontrolu knjigovodstvenih isprava.

U saopštenju se navodi da je firmi "Unis telekomunikacije" iz Mostara omogućeno da u cijelosti avansno naplati usluge elektronskog nadzora osuđenika koje su fakturisane, iako nisu isporučene u toku 2012. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: