Nakon prevrtanja čamca
20

FOTO / Adnan Ćatić izvučen mrtav iz Miljacke, Emir Murga hospitaliziran na KCUS-u

Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Jedan od najbržih penjača u regiji Adnan Ćatić, zajedno sa prijateljem, trebao se danas spustiti čamcem niz Miljacku, ali je došlo do nesreće i čamac se prevrnuo. Nažalost, Ćatić nije preživio, dok je njegov kolega Emir Murga prebačen na KCUS, gdje se oporavlja.

Momci su imali svu opremu, no, stvari su krenule po zlu i čamac se prevrnuo na Miljacki u blizini Inat kuće, a njih dvojica su potonuli. Snimatelj portala Klix.ba bio je na mjestu nesreće. Namjeravao je snimiti njihov spust niz Miljacku, nažalost njegova kamera je zabilježila veliku tragediju.

Kako je za portal Klix.ba potvrđeno u Hitnoj pomoći, Ćatić je, nažalost, izvučen mrtav iz rijeke i reanimacija nije mogla pomoći.

Na mjesto događaja su došli pripadnici Vatrogasne jedinice Kantona Sarajevo, Hitna pomoć i policija. Unesrećeni mladići su izvučeni iz nabujale rijeke, a potom je Murga prebačen na Kliniku za urgentnu medicinu KCUS-a.

"Murga je na KCUS dovezen u 16.30 sati i smješten je na Internistički odjel, za sada je njegovo stanje stabilno. Također su dovezena i dvojica policajaca, Almir Dautović i Adnan Hasanović, obojica 1978. godište. Oni su učestvovali u spašavanju, pa su povrijeđeni i ukazuje im se liječnička pomoć te će vjerovatno do večeras biti pušteni kući", rekla je za Klix.ba Biljana Jandrić, glasnogovornica KCUS-a.