Crna hronika
23

Prevare, bludne radnje, utaje: MUP KS izdao potjernice za devet osoba

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo je krajem prošle sedmice čak devet potjernica za osobama koje se sumnjiče za različita kaznena djela.

MUP KS je raspisao potjernicu za Nerminom Krakom rođenim 1984. godine u Sarajevu zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Zbog kaznenog djela teške krađe Ministarstvo unutrašnjih poslova KS potjernicu je raspisalo za Alemom Musom (1991.) rođenog u Varešu i Marijom Tomasom (1981.) rođenog u Stocu.

Sead Hodžić (1979.) iz Tuzle traži se zbog utaje poreza, a Haris Karamehmedović (1968.) iz Sarajeva zbog prevare u privrednom poslovanju. Policija je raspisala potjernicu i za Adnanom Aganovićem (1983.) iz Sarajeva koji se traži zbog nasilničkog ponašanja.

Ćazim Ljaljaj (1974.) iz Sarajeva je na potjernici zbog sprečavanja službene osobe u vršenju službene radnje, a Eldin Komad (1982.) iz Čapljine se traži zbog kaznenog djela prevare. Faruk Šljivo (1953.) iz Sarajeva se traži zbog kaznenog djela bludne radnje.

Potjernice je izdao Općinski sud Sarajevo, a po primanju informacija o spomenutim osobama MUP KS apeluje građane da pozivu Operativni centar na broj telefona 122.