Upozorenje iz policije
20

Prevarantkinja hara Hercegovinom: Tražila da se ugrije pa od žene ukrala 3.000 KM

Dž. P.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Nepoznata ženska osoba posljednjih dana prevarila je nekoliko građana u Hercegovini, a policija traga za njom.

Ona je jučer u Bileći ušla u jedan stan i tražila da se ugrije, a kada ju je žena pustila u kuću ukrala joj je 3.000 KM. Ista mlađa ženska osoba prevarila je i ženu u Trebinju, tako što joj rekla da može spriječiti tragediju u njenoj porodici. Tražila joj je različite predmete za gatanje, a kada je oštećena izašla iz kuće po nagovoru prevarantkinje, ona joj je uzela 2.000 KM.

U Policijskoj upravi Trebinju apeliraju na sve građane istočne Hercegovine da ne nasjedaju na prevare žene koja im dolazi na vrata i nudi proizvode na prodaju ili traži pomoć.

Ovih dana kroz Hercegovinu prijavljena su dva slučaja u kojima ženska osoba, od 25 do 35 godina, dolazi na vrata i na razne načine pokušava da uđe unutra. Ona nudi proizvode na prodaju, nudi pomoć ili traži pomoć. Način koji će iskoristiti kako bi ušlo u stan, se mijenja od situacije do situacije i zbog toga je najbitnije da onim osobama koje građani lično ne poznaju ne dozvole ulazak u stan bez obzira na razloge koje navedu.

Policijska uprava Trebinje apeluje na sve građana da ukoliko im se dogodi situacija koja je opisana prijave najbližoj policijskoj stanici bez obzira da li budu oštećeni ili ne. Svaka informacija će se provjeriti kako bi se što prije identifikovao počinilac.