Crna hronika
15

Prevarant nudio primanje infuzija u bolnici Koševo za 600 KM

Piše: E. F.
Ilustracija, (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ilustracija, (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Policijski službenici iz Istočnog Sarajeva uhapsili su jučer Edina Šljivu, prevaranta iz Hadžića, nakon što je na prevaru od slučajnih poznanika uzimao novac obećavajući im liječenje na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Naime, uhapšenog je policiji prijavio oštećeni M. M., koji je ispričao kako je sredinom septembra ove godine, kada se vraćao iz Kliničkog centra Kasindo, upoznao izvjesnog doktora Zorana, odnosno osobu koja ga je povezla automobilom BMW.

U automobilu su razgovarali, a tokom vožnje je prijavitelj takozvanom doktoru kroz razgovor saopštio da je operisao žuč. On mu je ponudio pomoć u liječenju na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, za šta mu je M. M. dao 150 KM.

Nakon što ga je prije nekoliko dana pozvao telefonom i zatražio da mu M. M. donese 600 KM, kako bi mu omogućio da primi infuzije u bolnici Koševo, prijavitelj je, sumnjajući da se radi o prevari, slučaj prijavio policiji.

Postupajući po prijavi, u ulici Vojvode Radomira Putnika u Lukavici jučer je pronađen osumnjičeni te je uhapšen i priveden u službene prostorije, gdje je tokom kriminalističke obrade u potpunosti priznao izvršenje krivičnog djela.