Crna hronika
0

Pretresi u Prnjavoru radi pronalaska oružja

FENA
Prnjavor
Prnjavor
Na području Prnjavora izvršeno je više pretresa stambenih, porodičnih i poslovnih objekata te pronađena manja količina nelegalnog naoružanja i municije, kao i predmeta koji potiču iz krivičnih djela.

Na onovu naredbe tamošnjeg Osnovnog suda pretresi su izvršeni na području mjesta Pečeneg Ilova, Gornji Plačkovci i grada Prnjavora.

Pronađeni su i privremeno oduzeti: pištolj "CZ" call 6,35mm i okvir s osam komada municije; elektošok palica tip "cgumc"; dvije ručne bombe M-57; 2.100 komada pištoljske municije call 7,62mm; zračna puška call 4,5mm marke "ekstrem CO-2" i gasna puška call 4,5mm marke "slavija 631".

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, radnici policije lišili su slobode osobu s inicijalima M.P. iz Prnjavora.

Nad njim je izvršena kriminalistička obrada, nakon čega je pušten na slobodu.

Protiv te osobe bit će podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu zbog počinjenog spomenutog krivičnog djela, dok protiv M.A., također iz Prnjavora, slijedi podnošenje zahtjeva Osnovnom sudu za pokretanje prekršajnog postupak zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju i municiji, saopćeno je danas iz CJB Banja Luka.