Pretresi na području TK: Pronađeno oružje, municija i droga

Klix.ba
1.12.2015. u 15:29
0
9
Pretresi na području TK: Pronađeno oružje, municija i droga
0
Postupajući po naredbama općinskih sudova Živinice, Lukavac, Gračanica, Gradačac i Kalesija policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a su dana 30.11.2015. godine, izvršili pretrese na deset lokacija na području općina Živinice, Banovići, Kladanj, Lukavac, Teočak, Srebrenik i Doboj Istok.


Tom prilikom pretreseni su stanovi, kuće, pomoćni objekti i vozila koja koriste lica za koja postoje osnovi sumnje da su učestovala u izvršenju određenih krivičnih djela.Pretresom su pronađeni i oduzeti: jedna lovačka puška, puška M-48, poluatomatska puška, dva pištolja, veća količina municije različitog kalibra, tri pješadijske mine i jedna ručna bomba, veća količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "Canabis", više tableta (250 kom) različitog oblika i boja, četiri digitalne vage, kao i drugi predmeti koji potiču iz izvršenih krivičnih djela.U pretresu na području Banovića i Živinica četiri osobe su lišena slobode i privedena u službene prostorije radi kriminalističke obrade, nakon čega će jedno lice uz Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" čl. 238 KZ FBiH, kao i "Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga" čl. 239 KZ FBiH, biti predato nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje, dok su ostala lica puštena na slobodu.

Rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela u saradnji sa tužilaštvom nasatvljaju službenici Uprave policije MUP-a TK-a.


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: