MUP KS
0

Pretreseni ugostiteljski objekti The Club i Boemi

FENA
The Club
The Club
Pretresi ugostiteljskih objekata "The Club" i "Boemi", na području sarajevske općine Centar, izvršeni su 18. januara u vremenu od 00.00 do 01.30 sati.

Ova aktivnost koju su obavili pripadnici Jedinice za podršku i Sektora kriminalističke policije podrazumjevala je pretres unutrašnjosti navedenih objekta, osoba koje su u objektima zatečene kao i vozila u vlasništvu posjetilaca koja su bila parkirana u blizini objekata.

Cilj akcije je bio pronalazak osoba za kojima se traga, ilegalnog oružja, narkotičkih sredstva kao i predmeta koji potiču iz krivičnih djela, te vršenje provjera s ciljem da se utvrdi da li se u ovim objektima nalaze maloljetne osobe.

Uz navedene zadatke, policijski službenici su pružali asistenciju inspektorima Porezne uprave i Federalne uprave za inspekcijske poslove koji su, istovremeno, u navedenim ugostiteljskim objektima vršili poslove i zadatke iz svoje nadležnosti.

Unutar ugostiteljskog objekta "The Club", kod M. K. iz Sarajeva pronađen je pištolj "Glock", kal. 9 mm, sa 17 metaka u okviru, za koji on posjeduje odobrenje. Pištolj je oduzet zbog činjenice da ga je vlasnik nosio na javnom mjestu, što je u suprotnosti sa zakonom.

U istom objektu, na podu je pronađen odbačen pištolj "Bereta" kal. 7,65. Kod jedne osobe pronađena je manja količina bijelog praha koji je oduzet i dostavljen na vještačenje.

U istom ugostiteljskom objektu je uočena O. N. za koju je utvrđeno da je rođena 1992. godine, odnosno maloljetna. Ona je preuzeta od strane punoljetnog srodnika kome je uručen prekršajni nalog.

U ugostiteljskom objektu "Boemi" je uočena S. A. za koju je utvrđeno da je rođena 1992. godine, odnosno maloljetna. Ona je preuzeta od strane punoljetnog srodnika kome je uručen prekršajni nalog.

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo se zahvaljuje medijima i javnosti na podršci u realizaciji ovakvih, koordiniranih, aktivnosti s nadležnim inspekcijskim službama s kojima će biti nastavljeno i ubuduće radi stvaranja i očuvanja ukupnog sigurnijeg ambijenta na području Kantona Sarajevo.