Crna hronika
14

Preminuo pješak kojeg je sinoć udario vozač Peugeota u Cazinu

Piše: M. Ć.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Pedesetpetogodišnji Hase Puškar, koji je sinoć kao pješak teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći u Cazinu, preminuo je usljed zadobijenih povreda u Kantonalnoj bolnici "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću.

Nesreća se dogodila na magistralnom putu M-4.2 Cazin-Velika Kladuša u naselju Lojićka sinoć u 17 sati, kada je vozač Peugeota H. R. (1957.) udario pješaka.

"Pješak je usljed teških tjelesnih povreda prebačen u Kantonalnu bolnicu 'Dr. Irfan Ljubijankić', gdje je i zadržan. Nažalost, sinoć oko 01:20 sati je preminuo", kazala je za Klix.ba Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a USK.

Kako saznajemo od svjedoka, Hase Puškar, zvani Piljar, pretrčavao je cestu, kada je na njega naišao R. H., koji je upravljao Peugeotom, nakon čega ga je udario i oborio na cestu. Prilikom pada, Puškar je udario u šajbu vozila, zatim i glavom od asfalt, nakon čega je ostao ležati nepomičan.

Prema riječima Galić, uzrok nesreće je neprilagođena brzina vozača Peugeota, a djelo koje je prvobitno ocijenjeno kao saobraćajna nesreća, prekvalifikovano je u teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa.

Preminuli Hase Puškar je prodavao voće i povrće na pijaci Incel u Cazinu, pa je i poznat Cazinjanima.