|

Preminuo muškarac zaražen virusom nove gripe

Preminuo muškarac zaražen virusom nove gripe
0
S
SRNA
10.12.2009. u 14:23
6
komentara
0

dijeljenja
Preminuo muškarac zaražen virusom nove gripe Foto: Reuters
Sedamdesetčetvorogodišnji muškarac iz Kozarske Dubica, kod kojeg je 20. novembra brzim testom potvrđena zaraza virusom novog gripa H1N1, preminuo je u bolnici u Gradišci.
Bolnički izvori su potvrdili da je oboljeli muškarac preminuo od posljedica moždanog udara i infarkta miokarda, te da je od posljedica zaraze virusom novog gripa liječen na plućnom odjeljenju bolnice.

Direktor Doma zdravlja u Kozarskoj Dubici Radenko Reljić potvrdio je da je ta zdravstvena ustanova iz vlastitih sredstava finasirala nabavku 40 doza antivirusnog lijeka "tamiflu" i 30 brzih testova koji detektuju zarazu virusom novog gripa.

"Kupili smo lijek i nabavili brze testove za utvrđivanje prisustva virusa novog gripa da bi pacijente mogli pravovremeno i adekvatno liječiti u slučaju zaraze virusom", rekao je Reljić i dodao da je zdravstvena ustanova u Kozarskoj Dubici za sada jedini Dom zdravlja u Republici Srpskoj koji raspolaže lijekom i brzim testovima.

Reljić je potvrdio da u Kozarskoj Dubici nema novih slučajeva zaraze virusom novog gripa H1N1, te da se ljekarima javlja i veoma mali broj oboljelih od sezonskog gripa.

Radi pravovremenog informisanja stanovništva o masovnim bolestima Dom zdravlja u Kozarskoj Dubici objavio je nedavno Zdravstveno-informativni dokument u kome su izneseni detalji o simptomima, liječenju, prevenciji i zdravstveno-sanitarnim mjerama u pogledu virusnih oboljenja.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...