Sarajevo
0

Preminuo maloljetnik koji je sinoć zboden u tramvaju

Sarajevo-x.com
Sinoć je oko 19 sati u tramvaju koji saobraća na relaciji Baščaršija – Ilidža , na lokalitetu između Marijin Dvora i Tehničke škole došlo do tuče u kojoj je zboden maloljetni M.D. koji je zadobio teške povrede od kojih je, kako je za Sarajevo-x.com potvrdio Jusuf Zornić, portparol MUP-a KS, jutros i podlegao.

Tuča je, kako Zornić kaže, izbila nakon svađe između maloljetnog M.D. rođenog 1991. godine i još tri lica. Nakon što je povrijeđen, M.D. je prebačen na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede opasne po život.

"M.D. je nažalost danas i podlegao od zadobivenih povreda. Mi smo sinoć, sat vremena poslije ovog događaja uhapsili jednog maloljetnika S.N. (1991.) koji je učestvovao u tuči i koji je sada učesnik u izvršenju ubistva. Nakon ovog hapšenja uspjeli smo lišiti slobode još dva lica koja su učestvovala u tuči i izvršenju ubistva. Radi se o L.A. (1990.) i T.B. (1989.). Pronašli smo i nož kojim je izvršeno ubistvo, ali i bokser koji je korišten u tuči“, kazao je za naš portal Jusuf Zornić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Predmete kojima je pretučen, a potom i ubijen maloljetni M.D. pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova našli su u jednom objektu na Baščaršiji.

Uprkos činjenici da je sinoć određen broj pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo darovao krv za povrijeđenog mladića, to nije bilo od pomoći jer je maloljetni M.D. podlegao danas na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.