{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Preminuo član uprave Centrotrans Eurolinesa Nedžad Zekić

F
2.2.2009. u 12:57
0
9
Preminuo član uprave Centrotrans Eurolinesa Nedžad Zekić
0
Preminuo član uprave Centrotrans Eurolinesa Nedžad Zekić
Dugogodišnji izvršni direktor tehničke funkcije i član uprave Centrotrans Eurolinesa Nedžad Zekić preminuo je iznenada u 43. godini.
"Nedžadovim odlaskom njegova porodica, Centrotrans Eurolines i kompletan drumski saobraćaj BiH gubi izuzetnog stručnjaka, a prije svega čovjeka koji je u svakom trenutku nalazio motive i energiju za rješavanje kompleksnih problema koji su prisutni u drumskom saobraćaju", saopćeno je iz Centrotrans Eurolinesa.

Nedžad Zekić je rođen 1. jula 1966. godine u Sjenici, gdje je završio srednju i osnovnu školu. Na Univerzitetu u Sarajevu završio je Saobraćajni fakultet, smjer drumski saobraćaj i transport. Radio je u Državnom zavodu za statistiku BiH, u Ministarstvu prometa i komunikacija Kantona Sarajevo, a od 1.oktobra 2002. dolazi u Centrotrans Eurolines na mjesto izvršnog direktora tehničke funkcije i člana uprave.

Pored toga bio je društveno angažovan u brojnim institucijama i organizacijama iz oblasti saobraćaja kao što su Privredna komora Federacije BiH, gdje je bio član Grupacije prijevoza putnika u drumskom saobraćaju, Fakultet za saobraćaj i komunikacije na Katedri za bezbjednost saobraćaja gdje je kao član tima radio na izradi ekspertiza saobraćajnih nezgoda, a dao je i veliki doprinos radu Udruženja vozača i automehaničara Kantona Sarajevo - VIAMKS.

Preranim odlaskom Nedžada Zekića Centrotrans Eurolines, menadžment kompanije i uposlenici te cijela društvena zajednica ostali su bez velikog čovjeka, istaknutog stručnjaka i prije svega bez velikog prijatelja, saopćio je Centrotrans Eurolines.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: