{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Preminuo član uprave Centrotrans Eurolinesa Nedžad Zekić

F
2.2.2009. u 12:57
0
9
Preminuo član uprave Centrotrans Eurolinesa Nedžad Zekić
0
Preminuo član uprave Centrotrans Eurolinesa Nedžad Zekić
Dugogodišnji izvršni direktor tehničke funkcije i član uprave Centrotrans Eurolinesa Nedžad Zekić preminuo je iznenada u 43. godini.
"Nedžadovim odlaskom njegova porodica, Centrotrans Eurolines i kompletan drumski saobraćaj BiH gubi izuzetnog stručnjaka, a prije svega čovjeka koji je u svakom trenutku nalazio motive i energiju za rješavanje kompleksnih problema koji su prisutni u drumskom saobraćaju", saopćeno je iz Centrotrans Eurolinesa.

Nedžad Zekić je rođen 1. jula 1966. godine u Sjenici, gdje je završio srednju i osnovnu školu. Na Univerzitetu u Sarajevu završio je Saobraćajni fakultet, smjer drumski saobraćaj i transport. Radio je u Državnom zavodu za statistiku BiH, u Ministarstvu prometa i komunikacija Kantona Sarajevo, a od 1.oktobra 2002. dolazi u Centrotrans Eurolines na mjesto izvršnog direktora tehničke funkcije i člana uprave.

Pored toga bio je društveno angažovan u brojnim institucijama i organizacijama iz oblasti saobraćaja kao što su Privredna komora Federacije BiH, gdje je bio član Grupacije prijevoza putnika u drumskom saobraćaju, Fakultet za saobraćaj i komunikacije na Katedri za bezbjednost saobraćaja gdje je kao član tima radio na izradi ekspertiza saobraćajnih nezgoda, a dao je i veliki doprinos radu Udruženja vozača i automehaničara Kantona Sarajevo - VIAMKS.

Preranim odlaskom Nedžada Zekića Centrotrans Eurolines, menadžment kompanije i uposlenici te cijela društvena zajednica ostali su bez velikog čovjeka, istaknutog stručnjaka i prije svega bez velikog prijatelja, saopćio je Centrotrans Eurolines.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: