Sarajevo
0

Preminula od posljedica saobraćajne nezgode

FENA
Na kolovozu ulice Hamdije Čemerlića do broja 14, općina Novo Sarajevo, jučer oko 13.15 sati dogodila se saobraćajna nezgoda.

Tom prilikom putničko motorno vozilo marke "Renault-twingo" reg. broja 393-M-401, kojim je upravljao P. A. rođen 1982. godine u Sarajevu gdje je i nastanjen, udarilo je i oborilo na kolovoz pješaka M. E. rođena 1941. godine u Odžaku, nastanjena u Sarajevu.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede opasne po život zadobila je M. E. kojoj je Ijekarska pomoć ukazana na CUM-u KCU Sarajevo, a zatim na Odjeljenju intezivne njege C 3, gdje zadržana na daljem liječenju.

Istog dana oko 16.55 sati M. E. je preminula.

U prostorijama JU Zavod za alkoholizam i druge toksikomanije Kantona Sarajevo-Odjeljenje za narkomaniju, izvršen je SKRINING test na narkotike i druge psihoaktivne supstanice u urinu vozača P. A. i tom prilikom utvrđeno da je pozitivan na narkotike i druge psihoaktivne supstanice. Po nalogu dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu Olega Čavke P. A. je u 17.00 sati lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa - ugrožavanje javnog prometa zbog omamljenosti.

Uviđaj saobraćajne nezgode su izvršili službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo.