Produženje pritvora
6

Predmet "Kavez": Prodaju marihuane i heroina dogovarali putem Vibera

Dž. P.
Foto: MUP RS-a
Foto: MUP RS-a
Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci zatražilo je da se uhapšenima u akciji "Kavez" produži pritvor. Radi se o Radovanu Stankoviću (49), Vinku Đuriću (32) i Savi Čoliću (32).
Uhapšeni u ovoj akciji drogu su prodavali po cijenama od 30 do 300 KM, a prodaju su dogovarali telefonom i putem aplikacije Viber, što je utvrđeno i prisluškivanjem njihovih razgovora, navodi se u tužilačkom obrazloženju za produženje mjere pritvora osumnjičenima.

Produženje pritvora zatraženo je zbog bojazni da bi osumnjičeni mogli pobjeći, a za Čolića i Đurića da bi mogli ponoviti krivično djelo. Za Loru Glušicu (21) i Dragana Narančića (27) Tužilaštvo nije tražilo produženje pritvora. U akciji "Kavez" početkom februara uhapšeno je ukupno 14 osumnjičenih za trgovinu narkoticima, a nakon ispitivanja devetero je pušteno na slobodu.

Petero dilera Tužilaštvo tereti za preprodaju marihuane i heroina navodeći da su Čolić, Glušica i Narančić prodavali drogu na području Banje Luke od augusta do 19. decembra prošle godine. Tužilaštvo tvrdi da je veće količine droge nabavljao Čolić te ju je skladištio u unajmljenom stanu, a potom angažovao Narančića i Glušicu za preprodaju.

Tužilaštvo u naredbi o pritvoru tvrdi da su se Stanković i Đurić međusobno dogovarali o prodaji droge, što je utvrđeno i prisluškivanjem njihovih razgovora, a utvrđeno je da je veći broj osoba komunicirao sa Stankovićem i od njega kupovao narkotike.

Policija je u akciji "Kavez" pretresla 11 lokacija na području Banje Luke, Zvornika, Bijeljine i Doboja i zaplijenila oko 300 grama marihuane, deset grama heroina i 24 mililitra tečnog metadona. Osim narkotika, pronađena su i četiri pištolja, oko 2.000 KM i oko 2.400 eura.