Crna hronika
3

Predloženo pritvaranje Brbovića i Bašića, Bajić zadržan 24 sata

Piše: E. F.
Privođenje Bajića u Tužilaštvo KS (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Privođenje osumnjičenih (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu predložiIo je Općinskom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora za Kenana Brbovića (31) i Amara Bašića (27) koji su u noći sa nedjelje na ponedjeljak uhvaćeni u policijskoj potjeri zbog pljačke prodavnica na području Sarajeva.

Ahmed Bajić, koji je bio sa njima u društvu te večeri i koji je uhapšen dan kasnije, zadržan je u Tužilaštvu KS 24 sata po naredbi postupajućeg tužioca te će biti ispitan tokom sutrašnjeg dana.

"Po nalogu tužioca otvorena je istraga protiv osumnjičenih zbog sumnje da su počinili krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela, teške krađe, nedozvoljenog držanja oružja", kazao je Alem Hamzić, glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Njih se sumnjiči da su naoružani automatskim oružjem opljačkali dvije prodavnice u Sarajevu i to na Ilidži i u Vogošći. Policiji su prijavljeni pošto su primijećeni ispred prodavnice Amko komerc na Ilidži. Potom je uslijedila potjera, a u zoru su uhapšeni Brbović i Bašić, dok je sutradan uhapšen Bajić.

Na mjestu gdje su se krili pronađeno je oružje i fantomke. Istražitelji su također pronašli i cigarete koje su krali iz prodavnica, kao i provalnički alat.