|

Predloženo određivanje pritvora za 10 lica

Predloženo određivanje pritvora za 10 lica
0
S
SRNA
7.11.2010. u 10:03
0
komentara
0

dijeljenja
Predloženo određivanje pritvora za 10 lica Foto: Arhiv
Banjalučki okružni tužilac predložio je Okružnom sudu određivanje pritvora za 10 lica uhapšenih u akciji "Hit", a za lice sa inicijalima Š.K. (24) iz Slovenije prijedlog izricanja zabrane napuštanja mjesta boravišta i putovanja, izjavila je Srni portparol Tužilaštva Mira Miletić.
Miletićeva je rekla da će o prijedlogu Tužilaštva odlučiti Okružni sud u roku od četiri časa.

Ona je dodala da je ovih 11 lica juče saslušano zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

"Ovim licima stavlja se na teret da su od polovine jula do 6. novembra ove godine na području Banjaluke i drugih gradova po prethodnom dogovoru neovlašteno proizvodili, kupovali radi prodaje i prodavali opojne droge heroin i skank", istakla je Miletićeva.

Srna nezvanično saznaje da su saslušani Dino Muzaferović, Špela Kovač, Almir Haskić, Damir Bećić, Zlatko Sadiković, Željko Blagojević, Ostoja Kenjalo, Elvir Bašalić, Aleksandar Sukur, Rasim Eser i Borislav Nišić.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske (RS) Mirna Šoja rekla je ranije Srni da je Centar javne bezbjednosti /CJB/ Banjaluka podnio izvještaj protiv 13 lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćene proizvodnje i prometa opojnih droga.

Ona je pojasnila da je 11 lica uhapšeno u petak u akciji "Hit", dok su dva lica, državljana Hrvatske, uhapšena prije dva mjeseca i za njih je već određena mjera pritvora.

Od ovih 11 uhapšenih šest je sa područja koje pokriva banjalučki CJB, dok su ostali sa područja Sarajeva, Tuzlanskog i Unsko-sanskog kantona.

Akciju pod nazivom "Hit" vodili su CJB Banjaluka i Uprava kriminalističke policije MUP-a RS pod nadzorom Okružnog tužilaštva Banjaluka, a uz učešće kantonalnih tužilaštava iz Tuzle, Sarajeva i Bihaća, Tužilaštva i Policije Brčko distrikta, kantonalnih MUP-ova i Federalne uprave policije te USKOK-a i MUP-a Hrvatske.

Pripremu akcije "Hit" MUP RS počeo je 2009. godine, a istovremeno su pripadnici MUP-a Hrvatske počeli raditi na identifikaciji dobavljača opojnih droga za više gradova u Hrvatskoj.

U akciji "Hit" od početka ove godine oduzeto je više od tri kilograma heroina, više od kilogram skanka, više od 90 stabljika indijske konoplje, više od 160 tableta ekstazi, tri digitalne vage, više od 2,5 kilograma eksploziva, više od 9.000 evra za koje se sumnja da potiču iz izvršenja krivičnih djela, veća količina oružja i municije i više pakovanja medicinske droge.

Krajem jula, pod nadzorom Okružnog tužilaštva Banjaluka, počele su radnje dokazivanja iz kojih su proistekle današnji pretresi i hapšenja.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.