Crna hronika
0

Predložen pritvor za ubicu Vese Medića

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka predložio je sudiji za prethodni postupak mjeru pritvora za Darija Mirjanića (26) iz Banje Luke, osumnjičenog za ubistvo njegovog sugrađanina Vese Medića (24), saznaju "Nezavisne novine".

Mirjanić je rano jutros predat Okružnom tužilaštvu Banjaluka, a tužilac se odlučio da mu predloži pritvor zbog bojazni od bjekstva, te kako ne bi ometao istragu utičući na svjedoke.

Oko 11.20 Mirjanić je, uz jake mjere obezbjeđenja, izveden iz zgrade Okružnog tužilaštva Banja Luka.

Tužilac je juče naredio da se izvrši obdukcija tijela Medića, a rezultati su, kako  je jutros potvrđeno, pokazali da je taj mladić iskrvario od ubodne rane.

Od izvora bliskog istrazi "Nezavisne" saznaju da je još juče saslušano više svjedoka obračuna dvojice ozloglašenih mladića, kao i osoba koje ih poznavaju.

Pokojni Medić policiji je poznat po brojnim krivičnim djelima, kao i po vezama sa osobama iz kriminalnog miljea, poput Slaviše Ćuluma.

I osumnjičeni ubica odranije je poznat pripadnicima banjalučke policije, koja još zvanično nije saopštila šta je izazvalo sukob između njih dvojice.
Ubistvo se dogodilo juče nešto prije 6.00 sati u Ulici Srđe Zlopogleđe.