Crna hronika
0

Predložen pritvor za ubicu iz Bosanskog Novog

FENA
Zgrada u kojoj se desio zločin (Foto: SRNA)
Zgrada u kojoj se desio zločin (Foto: SRNA)
Tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka predložio je pritvor za Darka Repca (1984.) iz Bosanskog Novog/Novog Grada, koji je 15. aprila ubio svoju nevjenčanu suprugu Ernestinu Jojić (1979.) iz Prijedora.

Repac je osumnjičen za krivična djela ubistvo, zatim bjekstvo nakon hapšenja, te nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja.

On je, 15. aprila, oko 23 sata, u ulici Vidovdanskoj, u Bosanskom Novom, nakon verbalnog i fizičkog sukoba, iz pištolja pucao u Ernestinu Jojić koja je i pored ukazane ljekarske pomoći preminula u Domu zdravlja u Prijedoru u noći 15./16.aprila.

Repac je nedugo zatim uhapšen i sproveden na kriminalističku obradu u Policijsku stanicu Novi Grad, nakon čega je pobjegao.

Jučer rano ujutro pojavio se na željezničkoj stanici pored Bosanskog Novog, te zatražio od radnika da pozove policiju, a nakon toga je lišen slobode.

Sinoć je uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima sproveden na ispitivanje u Okružno tužilaštvo Banja Luka.

Tužilac je predložio određivanje pritvora jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom, na način izvršenja i posljedice.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banja Luci.