|

Predložen pritvor za privedene radnike "Elektrokrajine"

Predložen pritvor za privedene radnike "Elektrokrajine"
0
S
SRNA
16.2.2013. u 10:04
2
komentara
0

dijeljenja
Predložen pritvor za privedene radnike "Elektrokrajine" Okružno tužilaštvo Banja Luka
Tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka predložio je Osnovnom sudu u Banjoj Luci određivanje pritvora za 11 radnika "Elektrokrajine" privedenih u akciji "Tesla", zbog sumnje da zloupotrijebili službeni položaj i ovlaštenja, rekla je Srni portparol Okružnog tužilaštva Banjaluka Maja Đaković Vidović.
Ona je dodala da je tužilac nakon ispitivanja predložio pritvor za Gorana Botića, Darka Bajića, Marka Miljevića, Sašu Pejčinovića, Stevu Kopanju, Dragana Ostojića, Milu Kojića, Vinka Savanovića, Miroslava Rakića, Radovana Garića i Damjana Dakića iz Banje Luke.

"Tužilac je predložio pritvor zbog bojazni da će osumnjičeni uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, te postojanja naročite okolnosti koja ukazuje da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke", pojasnila je Đakovićeva.

Ona je dodala da će o prijedlogu za određivanje pritvora odlučiti sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banjoj Luci.

Radnici "Elektrokrajine" privedeni su u četvrtak, 14. februara, zbog sumnje da su omogućavali veću potrošnju električne energije od dozvoljene pojedinim ugostiteljskim objektima, a za to su ih nagrađivali vlasnici lokala, čime su pribavili veću protivpravnu imovinsku korist.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...